ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΙΤΗ " Ἦταν ἕνας παππούλης βαριά ἄρρωστος. Ἦταν ἀνεξομολόγητος ἐντελῶς στή ζωή του....."

 Ήταν ένας παππούλης βαριά άρρωστος. Ήταν ανεξομολόγητος εντελώς στη ζωή του. Μια μέρα ήρθε ο γιός του και με παρακάλεσε: Πάτερ, μπορείτε να έρθετε στο σπίτι μας, για τον άρρωστο πατέρα μου; 
Δεν θέλει να εξομολογηθεί!
 Θα έρθω του είπα και ό,τι ο Θεός ευδοκήσει.
 Στο σπίτι λέει ο γιός στον πατέρα του: Πατέρα έφερα τον εξομολόγο! 
Να εξομολογηθείς πατέρα, γέρασες πια!  Όχι παιδί μου, του απάντησε εκείνος, δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου. Είμαι καθαρός! Είμαι καλός άνθρωπος! Τότε πήρα το λόγο και είπα στον γέρο: Παππούλη εντάξει, μια ευχή μόνο να σέ διαβάσω. Δεν θέλεις ούτε μία ευχή να σέ διαβάσω; "Εμ μια εύχούλα να με διαβάσετε, είπε εκείνος. Φεύγει ο γιός με τρόπο και μας αφήνει μόνους μας.
 Κάθισα δίπλα στον παππούλη και τον ρώτησα διακριτικά: Παππούλη, μήπως όταν ήσουν παιδάκι, έκανες εκείνο, έκανες το άλλο; Τον ρωτούσα με διασκεδαστικό τρόπο και εκείνος με απαντούσε. Έτσι με την Χάρη του Θεού και χωρίς να το καταλάβει ό ίδιος, του έκανα μία γενική-καθαρή εξομολόγηση. 
Η ψυχή του, το κατάλαβε αυτό και τόσο πολύ ενθουσιάστηκε, πού άρχισε να φωνάζει τον γιό του! Παιδί μου έλα μέσα, παιδί μου έλα μέσα...!!! Τί συμβαίνει πατέρα, τον ρώτησε ο γιός του. 
Εξομολογήθηκα παιδί μου και ξελάφρωσα τελείως! Σέ ευχαριστώ παιδί μου, έλεγε συγκινημένος ο πατέρας. Δεν πέρασαν αρκετές μέρες και ο παππούλης κοιμήθηκε.
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/02/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου