ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μαγεία καί μάγια

  • Τι είναι η μαγεία και τα μάγια και πως αντιμετωπίζονται;
  • Η Εκκλησία τα δέχεται;
  • Ποιες οι συνέπειες και τα αποτελέσματα αν προσφύγουμε σε μάγους;
  • Ποιον πιάνουν τα μάγια;
  • Πως προφυλάσσεται ο χριστιανός από τη δαιμονική επιβουλή;
  • Τι τα κάνουμε τα μάγια αν τα βρούμε;
Μαγεία και μάγια και πως αντιμετωπίζονται:
Η μαγεία είναι ένα φαινόμενο πολύ παλαιό, όσο και η ιστορία του ανθρώπου. Γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και κυριάρχησε μετά την πτώση του ανθρώπου. Είναι αποκλειστικό έργο του διαβόλου. Οι μάγοι γίνονται όργανα στα χέρια του σατανά, παραδίνουν την ψυχή τους σ’ αυτόν και στα πονηρά πνεύματα και με τη συνεργασία τους προκαλούν κακό στους ανθρώπους. Βλάπτουν την υγεία τους, την οικογένειά τους, την περιουσία τους, την πρόοδο και την προκοπή τους. Καλούν τους δαίμονες για να τους φανερώσουν πράγματα και θησαυρούς κρυμμένους.
Η μαγεία είναι μεγάλη κοινωνική πληγή. Πόσοι άνθρωποι δυστυχώς, ζουν σήμερα με φόβο και τρόμο εξ’ αιτίας της μαγείας! Πόσοι περνούν ζωή θλιμμένη και πικραμένη και είναι δυστυχείς!

Η καρδιά πόσων ανθρώπων τρέμει, μήπως τους «έχουν κάνει μάγια, μήπως τους έχουν δεμένους», και πηγαινοέρχονται οι ταλαίπωροι συνεχώς στους μάγους και τις μάγισσες για να τα λύσουν! Δεν καταλαβαίνουν οι δυστυχείς, ότι με την ενέργειά τους αυτή δένονται περισσότερο και παραδίδονται εξ ολοκλήρου στα χέρια του σατανά. Και επί πλέον χάνουν ολόκληρες περιουσίες.
Είναι δείγμα πνευματικής καταπτώσεως η μεγάλη εξάπλωση της μαγείας στην εποχή μας. Άνθρωποι μορφωμένοι, άνθρωποι βαπτισμένοι, άνδρες και γυναίκες χριστιανοί καταφεύγουν στους μάγους και ζητούν για διάφορους λόγους απ’ αυτούς βοήθεια. Άλλοι για να βρουν θεραπεία, άλλοι για να προκαλέσουν κακό στους άλλους και άλλοι για να λύσουν μάγια που άλλοι από κακία τους έκαναν.
Γέμισαν οι πόλεις από μάγους, μάγισσες, μέντιουμ, πνευματιστές, υπνωτιστές, ψυχοερευνητές, χαρτορίχτρες, καφετζούδες, χειρομάντεις, κ.α. Έχουν εγκατασταθεί σε πολυτελή διαμερίσματα ή σε σκοτεινά υπόγεια και καθένας με τον τρόπο του, την εξυπνάδα του και την πείρα του κάνει χρυσές δουλειές. Πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια, την αμάθεια και τον πόνο των ανθρώπων.
Τρέχουν οι άνθρωποι να πληροφορηθούν πως θα πάνε οι εργασίες τους, ποια θα είναι η έκβαση της ασθένειάς των, πως θα χωρίσουν ανδρόγυνα ή πως θα πετύχουν να τους αγαπήσει κάποιο πρόσωπο που αυτοί αγαπούν.
Διαβάσαμε σε διαφημιστικό έντυπο: «Λύνω και τα πιο δύσκολα προβλήματα, είτε αισθηματικά, είτε επαγγελματικά. Φτιάχνω φυλαχτά πολύ ισχυρά, αισθηματικά και επαγγελματικά, τα οποία σας προφυλάσσουν από μαγεία, ατυχήματα, γκρίνια, γλωσσοφαγιά, κακοτυχία και για να τραβάτε την τύχη και τα επιθυμούμενα πρόσωπα και να κερδίζετε δικαστήρια…!»
Είναι τρομακτικός ο αριθμός των μάγων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην πατρίδα μας. Ένας ολόκληρος κόσμος που δουλεύει και πλουτίζει από τα άγχη, τα πάθη, τις αγωνίες, τους πόνους και τις κρυφές ελπίδες των ανθρώπων. Και ποιοι είναι οι πελάτες τους; Δυστυχώς χριστιανοί επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, ηθοποιοί, υπουργοί, πρωθυπουργοί και οι περισσότερες νοικοκυρές. Όλοι αυτοί οι μάγοι γίνονται γνωστοί από διαφημίσεις σε περιοδικά, εφημερίδες, την τηλεόραση, είτε από τους ίδιους τους πελάτες τους.
Είναι να λυπάται κανείς πως χριστιανοί βαπτισμένοι δυσκολεύουνταο να πιστέψουν στο φωτεινό και αιώνιο λόγο του Θεού και πιστεύουν στις γελοιότητες των μάγων και των ωροσκόπων! Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού και όχι στους μάγους και τον διάβολο, στα άστρα, στα χαρτιά και στο κατακάθι του καφέ! Στη βάπτισή μας ομολογήσαμε: «Αποτάσσομαι τω σατανά και συντάσσομαι τω Χριστώ». Πως τώρα αρνούμαστε το Χριστό και συντασσόμαστε με τον σατανά πηγαίνοντας στους μάγους;
Γιατί πηγαίνουν οι χριστιανοί στους μάγους;
-                      Ένας μεγάλος αριθμός καταφεύγει εκεί από άγνοια. Μη γνωρίζοντας τις συνέπειες της μαγείας. Όταν μάλιστα οι μάγοι χρησιμοποιούν προσευχές και ιερά αντικείμενα (εικόνες, σταυρούς, λιβάνι), τότε περισσότερο κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων.
-                      Άλλοι ζητούν να βρουν χαμένα αντικείμενα ή θησαυρούς!
-                      Άλλοι για να πετύχουν στην πολιτική ή την εργασία τους.
-                      Άλλοι για να ενώσουν αγαπημένα πρόσωπα και άλλοι για να εκδικηθούν.
-                      Άλλοι τέλος για να απαλλαγούν από σοβαρή ασθένεια.
Για την τελευταία περίπτωση συμβουλεύει ο Ιερός Χρυσόστομος: «Είναι προτιμότερο να πεθάνει από κάποια αρρώστια το παιδί σου, παρά να καταφύγειες  για βοήθεια σε μάγους. Θα στεφανωθεί σαν μάρτυρας, αν προτιμήσεις να υποφέρει, παρά να ζητήσεις βοήθεια από τα όργανα του διαβόλου. Κι αν ακόμα του δώσουν προσωρινή θεραπεία όμως γίνεσαι αιτία αιωνίου καταστροφής της ψυχής σου». (P. G. 64, 412).
Τα μάγια είναι τα υλικά της μαγείας:
·         Καρφιά, βελόνες, σαπούνι, αυγό, λάδι, κούκλες, υδράργυρος.
·         Κόκκαλα νυχτερίδας ή φιδιού.
·         Νύχια ζώων και ανθρώπων.
·         Χώμα από νεκρούς και νεκροκεφαλές.
·         Αίμα ανθρώπων και ζώων.
·         Ακαθαρσίες γυναικών.
·         Ζέον, λιβάνι και άλλα.
Αντιμετωπίζονται μόνο με την μετάνοια, προσευχή, μυστηριακή ζωή και τις ευχές της Εκκλησίας.
Δέχεται η Εκκλησία τα μάγια;
Μα και βέβαια, αφού δέχεται την ύπαρξη του διαβόλου. Εξ’ άλλου γι’ αυτό ήρθε ο Χριστός στη γη «ίνα λύση τα έργα του διαβόλου».
Ποιες οι συνέπειες και τα αποτελέσματα από την προσφυγή μας σε μάγους.
-                      Οικονομική αφαίμαξη και πολλές φορές οικονομική καταστροφή.
-                      Καταστρέφεται η ψυχική και η σωματική μας υγεία.
-                      Ο ψυχικός και συναισθηματικός μας κόσμος κυριολεκτικά συγκλονίζεται. Χάνουμε το αίσθημα ασφάλειας.
-                      Οι άνθρωποι ζουν σε ατμόσφαιρα τρόμου, ανησυχίας και εκνευρισμού.
-                      Κλονίζονται τα νεύρα τους. Αναστατώνονται με τη σκέψη ότι τους έκαναν  μάγια. Παραλύεται ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία τους για τη ζωή.
-                      Γίνονται αίτιοι εχθροτήτων, κακίας, μίσους, αντιπάθειας, εκδίκησης, φθόνου, ζήλειας.
-                      Το σπουδαιότερο, αρνούνται το Θεό και συμμαχούν με τον διάβολο. Όσοι πηγαίνουν στους μάγους δεν μπορούν να κοινωνήσουν, αν δεν μετανοήσουν και λάβουν κανόνα.
-                      Όσοι ασχολούνται με τη μαγεία «οι φαρμακοί» σύμφωνα με το λόγο του Θεού, είναι για την αιώνια κόλαση (Αποκ. 21, 8), αν δεν μετανοήσουν.
Πρόσεξε λοιπόν, χριστιανέ, μη κτυπήσεις ποτέ την πόρτα των μάγων και μέντιουμ για να ζητήσεις βοήθεια. Χάθηκες! Ο διάβολος δεν κάνει ποτέ καλό. Αν σε πιάσει στα δίχτυα του δεν θα του ξεφύγεις. Θα σε βασανίζει συνεχώς.
Ποιους πιάνουν τα μάγια:
-                      Όσους έχουν διακόψει κάθε συνειδητή σχέση με την Εκκλησία και τα Μυστήριά της.
-                      Όσους έχουν υποτονική πίστη και υποκριτική πνευματική ζωή.
-                      Όσους διαπράττουν αμαρτίες και μάλιστα σαρκικές.
-                      Όσους αφήνουν πόρτες ανοιχτές και βρίσκει έδαφος ο διάβολος να εισέλθει και να κάνει το κακό.
Τους πιστούς και συνειδητούς χριστιανούς δεν τους προσβάλλει καμία σατανική δύναμη, όσα μάγια κι αν τους ρίξουν. Όσοι δαίμονες και αν τους επιτεθούν. Όσα βότανα κι αν τους ποτίσουν. Όσα λάδια και υδράργυρους κι αν τους ρίξουν.
Πως προφυλάσσεται ο χριστιανός από τα μάγια:
Είναι γεγονός πως ο διάβολος μισεί την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο, και με κάθε τρόπο προσπαθεί να τον εξοντώσει. Με πανούργες μεθόδους θέλει να τον κάνει υποχείριό του. Με την μαγεία προσπαθεί να του κλονίσει την εμπιστοσύνη στο Θεό και να τον κερδίσει.
Ο συνειδητός όμως χριστιανός που πιστεύει και μένει σταθερός στην πίστη του, δεν μπορεί ο διάβολος να του κάνει κακό. Πώς να τον «πιάσουν» τα μάγια, όταν προσεύχεται, εκκλησιάζεται, εξομολογείται, κοινωνεί τακτικά, νηστεύει, εγκρατεύεται; Αυτός ντύνεται την πανοπλία του Θεού και μένει άτρωτος (Εφεσ. 6, 11). Τα μαγικά τεχνάσματα αποδεικνύονται ανίσχυρα και αδύναμα.
Τι τα κάνουμε τα μάγια:
Τα πηγαίνουμε στον ιερέα, ρίχνει σ’ αυτά αγιασμό και τα καίει. Η Εκκλησία μας έχει ευχές κατά της μαγείας. Δεν επιδρούν όμως με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ο άνθρωπος να μετανοήσει, να εξομολογηθεί, να καθαρίσει την καρδιά του, για να έχουν αποτέλεσμα οι ευχές και προσευχές της Εκκλησίας.
Απόσπασμα από το βιβλίο του π. Γεωργίου Καλπούζου «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ- Αυτονόητα αλλά τόσο άγνωστα θέματα», Εκδόσεις ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ, σελ. 66-72

 http://makkavaios.blogspot.gr/2016/01/blog-post_80.html#more

http://www.hristospanagia.gr/?p=50568 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου