ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ποτέ νά μήν μιλᾶς ἤ προσεύχεσαι χωρίς νά εἶσαι ὁλότελα συγκεντρωμένος στούς λογισμούς σου. Γέροντας Θαδδαῖος

     Αν αξιωθείς στην καρδιά σου τον Θεό πρόσεξε μην κάνεις τίποτα ανάξιο του θείου θελήματος. Ειδάλλως θα αναχωρήσει Εκείνος από σένα κι εσύ θα χάσεις τον θησαυρό από μέσα σου.

Σεβάσου Τον όσο περισσότερο μπορείς σε όλα τα πράγματα και μην αποδεχθείς ποτέ, όσο ενοικείς μαζί του, κάτι ενάντιο στο θέλημά Του μήπως και Τον θυμώσεις και αποχωρήσει από σένα.
Ποτέ να μην μιλάς ή προσεύχεσαι χωρίς να είσαι ολότελα συγκεντρωμένος στους λογισμούς σου.
Ποτέ μη σκεφτείς: «Ας του δείξω ζεστασιά και ένθερμη αγάπη, ώστε να καταλάβει πόσο πολύ τον αγαπώ και τον σέβομαι», διότι Εκείνος γνωρίζει τους λογισμούς σου πριν ακόμη τους συλλάβεις εσύ. Ουδέν κρυφό από Εκείνον.
Αν τολμήσεις να τον κρατήσεις με τη βία θα νιώσεις αμέσως άδειος, διότι Εκείνος είναι αχώρητος. Θα απομακρυνθεί από σένα και ακόμη κι αν συντριβείς και μετανοήσεις με δάκρυα τα δάκρυά σου δεν θα σε βοηθήσουν.
Αυτό είναι αλήθεια. Διότι Εκείνος είναι χαρά και δεν πρόκειται ποτέ να εισέλθει σε ένα ενδιαίτημα (κατάλυμα, τόπο διαμονής) που είναι γεμάτο κατήφεια και θλίψη, ακριβώς όπως και μία μέλισσα εργάτρια δεν θα μπει ποτέ σε ένα τόπο γεμάτο καπνό.
Αν όμως απαλλαγείς από τις μέριμνές σου και δοθείς στο θέλημά Του Εκείνος θα έρθει και θα ενοικήσει μέσα σου ξανά.
Μην πεις ποτέ στον εαυτό σου: «αν δεν προσευχηθώ με δάκρυα θα αναχωρήσει Εκείνος από μέσα μου, μέσα από οκνηρό άνθρωπο».
Αν ο Θεός ήθελε να επιτύχεις την τελειότητα μέσα από τον θρήνο θα σε πρόσεχε από μακριά και θα είχε μείνει ολότελα απόμακρος. Θα είχε ενθαρρύνει τα δάκρυά σου για την κάθαρση της καρδιάς σου.
Τώρα όμως έπειτα από τη μετάνοιά σου και την κάθαρση που έχεις δεχτεί από τη μεριά Του έρχεται σε σένα προκειμένου να σου δώσει ανάπαυση και να βάλει την πληρότητα της χαράς και της ειρήνης στη θέση της θλίψης.
Στάσου όρθιος όχι με το σώμα σου αλλά με τις κινήσεις και τις νεύσεις της ψυχής σου. Βάλε μέσα σου βαθιά την ακινησία και τη διαρκή προσευχή και ετοίμασε τον οίκο της ψυχής σου για να εισέλθει ο Βασιλεύς των βασιλέων. Διάταξε όλους τους υπηρέτες σου δηλαδή τα αισθήματα και τα συναισθήματά σου). Πλησιάζει ο ο Βασιλεύς. Σταθείτε με γαλήνη και φόβο».
Πρόσεχε μην σου χτυπήσουν την πόρτα κλέφτες μην αφήσεις καμία φωνή έσωθεν ή έξωθεν να εισέλθει στα δώματα του Bασιλέως. Πρόσεχε μην σε εξαπατήσει κανείς και μπει μέσα, διότι τότε ο Βασιλεύς θα αναχωρήσει από το ενδιαίτημά σου.
Να είσαι περιχαρής και γεμάτος αγαλλίαση αλλά συνάμα προσεκτικός και έτοιμος ν ακούσεις, ό,τι ευαρεστηθεί Εκείνος να σου πει. Δεν έχει ανάγκη όπως οι επίγειοι βασιλιάδες τις υπηρεσίες που του παρέχουν οι υποτελείς του διότι Εκείνος είναι τέλειος και άσπιλος».
————————————————-
Από το βιβλίο:
ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Γ. ΘΑΔΔΑΙΟΣ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑ
σελ. 188-89

Read more: http://agiopneymatika.blogspot.com/#ixzz4D0QiTp5k
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου