ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Ἐπιστολές τοῦ π. Ἰωάννη Κρεστιάνκιν τῆς μονῆς τῶν σπηλαίων τοῦ Πσκώφ γιά τίς ἔγνοιες καί τήν ἐμπιστοσύνη στό Θεό.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Π.ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΣΚΩΦ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.
Αγαπητή Ο.!

Κάποιος ξέρει όλες μας τις έγνοιες. Δεν Του διαφεύγει ούτε ένας ανήσυχος λογισμός μας. Γνωρίζει ότι οι έγνοιες προκαλούν βάσανα. Γι’ αυτό πάντοτε θέλει να μας βοηθήσει. Μας υπόσχεται να πάρει επάνω Του όλες μας τις έγνοιες. Μπορούμε να έχουμε κάτι καλύτερο; Θέλει να εξαλείψει οτιδήποτε μας βαραίνει. Θέλει να ανοίξει δρόμο για μας εκεί, όπου εμείς δεν βλέπουμε πια καμία δυνατότητα. Θέλει να αλλάξει κάθε κατάσταση που μας βαραίνει. Θέλει να μας στείλει βοήθεια.
Γι’ αυτό δώσε Του όλες τις έγνοιές σου. Ευχαρίστησέ Τον που τα παίρνει όλα πάνω Του και σου παρέχει βοήθεια σε αυτές τις συμφορές που σε λυπούν τώρα. Με αυτό τον τρόπο η ψυχή σου θα γεμίσει ειρήνη.
I.!

Εσύ, λοιπόν, ζεις χωρίς Θεό. Πνίγεσαι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αν και βρίσκεσαι στο πλοίο της Εκκλησίας, ξεχνώντας ότι μέσα σε αυτό βρίσκεται ο Τιμονιέρης. Πρέπει να σφίγγεσαι πάνω Του, να Τον πιστεύεις και να Του έχεις εμπιστοσύνη, όχι διαβάζοντας τυπικά το Ευαγγέλιο και τις προσευχές, αλλά πρέπει να στρέφεσαι προς τον ζώντα Θεό. Πνευματικό πατέρα ο Κύριος θα σου στείλει και θα σου χαρίσει, όταν στραφείς προς Αυτόν.
Καθημερινά διάβαζε ένα κεφάλαιο από το Ευαγγέλιο και δύο κεφάλαια από τους Αποστόλους και επίσης τον συντομούλη πρωινό και βραδινό κανόνα.
Να μεταλαμβάνεις κάθε δύο εβδομάδες. Και να αρχίσεις να σκέπτεσαι όχι θεωρητικά για το οτιδήποτε, αλλά συγκεκριμένα για αυτό που σου λέει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο την κάθε μέρα. 0 εχθρός είναι που προσπαθεί να εξαντλήσει την ψυχή σου με την αθυμία, θανατώνοντας το ζωντανό βλαστάρι στην ψυχή σου.
Θα προσευχόμαστε για σένα.

Αγαπητή εν Κυρίω Λ.

 Αν διαβάζετε σταθερά την Αγία Γραφή, τότε θα ειρηνεύσει ο νους και η καρδιά και όλα στη ζωή θα τα δείτε καθαρά. Και ο Κύριος τη στιγμή που χρειάζεται θα σας πληροφορήσει πού να ζήσετε.
Ο Θεός και στην πόλη και στο χωριό και στη Ρωσία και στο εξωτερικό είναι ο ίδιος. Η Πρόνοια του Θεού οικοδομεί τη μοίρα των λαών και του καθενός ανθρώπου ξεχωριστά. Κατευοδώστε τους νεόνυμφους και εσείς ζήστε με τον Τ. σπίτι. Θα επιστρέψουν πάλι σε σας και θα τους είστε βοηθός. «Τούς δέ βέβηλους και γραώδεις μύθους παραιτού» (Α’ Τιμ. 4,7) προστάζει η Γραφή.
Να ζείτε κάθε μέρα με τον Θεό κι Αυτός θα σας οδηγήσει δια μέσου της θύελλας της ζωής στη γαλήνη με ήσυχη καρδιά. Πάντα δι’ Αυτού, πάντα εξ Αυτού και πάντα προς Αυτόν. 0 Κύριος μεθ’ υμών! 0 Θεός να σας φωτίζει και να σας στερεώνει!

Αγαπητέ πάτερ Β.!

Είθε ο Θεός να σας φωτίζει και να σας στερεώνει. Δόξα τω Θεώ, οι απόψεις σας και για τη διακονία και για τη σχέση του γιου είναι απολύτως ρεαλιστικές. Πώς να μην πονέσει διπλά η πατρική ψυχή: για το τέκνο του, το αίμα του, και για τα τέκνα του τα πνευματικά.
Επιμείνετε σταθερά στη θέση σας, αλλά στρεφόμενος με προσευχή στον Θεό καταπραΰνετε τη θλίψη σας και περιμένετε από Αυτόν τη βοήθεια προς τον γιό.
Προσεύχομαι για σας. Μην ξεχνάτε την πρώτη σας αγάπη προς τον Θεό. το έλεός Του για σας με την κλήση προς τη διακονία στο Ιερό Βήμα. Πίστη, πίστη πρέπει να έχουμε ζωντανή, αυτός είναι ο μοναδικός πραγματικός θησαυρός στη ζωή.
0 γιος θα αλλάξει, όταν τον πλημμυρίσουν οι θλίψεις, μιας και θα έρθουν οπωσδήποτε.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΕ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1108.html

http://www.hristospanagia.gr/?p=22145#more-22145 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου