ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΔΑΝΙΗΛ ΣΙΣΟΕΒ «Ἐρώτηση: Τί χρειάζεται, ἡ πνευματική ζωή, προκειμένου νά ἀντισταθεῖ κανείς στούς σύγχρονους πειρασμούς, ποιά ἀρετή εἶναι ἡ πιό σημαντική;»

Ερώτηση: Τι χρειάζεται, η πνευματική ζωή, προκειμένου να αντισταθεί κανείς στους σύγχρονους πειρασμούς, ποιά αρετή είναι η πιο σημαντική;
Πατήρ Δανιήλ: Η εμπιστοσύνη στον Θεό, είναι το μόνο και το πιο σημαντικό. Αν δεν εμπιστευόμαστε τον Θεό, τότε η προσευχή μας θα γίνει ένας οδυνηρός κανόνας. Ο πνευματικός έγινε ψυχαναλυτής. Όλες οι άλλες περιπτώσεις θα γίνουν μόνο κενές επεξεργασίες.
 Χρειάζεται προσωπική εμπιστοσύνη στον Θεό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι βρισκόμαστε κάτω από τον Θεό και ο Θεός είναι μαζί μας. Ο Θεός πραγματικά μας κρατά στα Χέρια Του. Και κανείς δεν θα μας χωρίζει από αυτόν, όπως ο Απόστολος Παύλος λέει: Ποιος θα μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού εν Χριστώ Ιησού; Πράγματι, αν ήμαστε με τον Θεό, όλες οι άλλες αρετές θα οικοδομηθούν. Η προσευχή θα είναι επικοινωνία με τον Θεό, πού είναι μαζί μας. Η υπακοή θα γίνει ικανότητα να ακούσουν τον ιερό λόγο Του, να τον διακρίνουν μέσα στο βουητό αυτού του κόσμου. 
Η υπακοή στον πνευματικό, θα γίνει ικανότητα να βλέπει σέ αυτόν την ζωντανή εικόνα του Χριστού και την διάκριση του Κυρίου μέσα από αυτόν. Ο πνευματικός είναι αυτός πού οδηγεί στον Θεό, και όχι ο ίδιος να στέκεται και να υποτάσσει. Το ίδιο είναι και η ταπεινοφροσύνη. Άλλα όχι αυτή η ταπεινοφροσύνη, ότι είμαι άνθρωπος κακός, ανόητος, δεν καταλαβαίνω τίποτα, αλλά η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι, ότι χωρίς τον Θεό δεν μπορείς τίποτα, αλλά με τον Θεό μπορείς πάρα πολλά. Ταυτόχρονα, η ταπεινοφροσύνη έχει και την δεύτερη πλευρά, την παρατολμία, όταν ένα άτομο συνειδητοποιεί τί χαρίσματα του έδωσε ό Θεός, για τα όποια μετά θα δώσει τον λόγο.
Η πραότητα θα συνδέεται ταυτόχρονα με θάρρος, γιατί η πραότητα χωρίς τον Θεό είναι δειλία, αλλά με τον Θεό είναι ανδρεία. Και έτσι σέ όλα. Ώς έκ τούτου, πρέπει κανείς να περπατά ενώπιον του Θεού όλες τις ημέρες. Και στις σύγχρονες και στις αρχαίες, πάντα……

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
 http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2.html

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΙΕΡΕΩΣ ΔΑΝΙΗΛ ΣΙΣΟΕΒ +2009 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου