ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πατήρ Θαδδαῖος, Ἡ θεραπεία τοῦ ναρκομανή

ΠΑΤΗΡ ΘΑΔΔΑΙΟΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ.

Μία μέρα ήρθε στο μοναστήρι μία οικογένεια από το Βελιγράδι. Είχαν έναν μοναχογιό πού έπαιρνε ναρκωτικά για πολλά χρόνια. Οι γιατροί του είχαν πει πώς ο χρόνος ζωής πού του απέμενε, αν δεν κόψει τα ναρκωτικά, ήταν έξι μήνες.
Η επίσημη στατιστική τότε στην Σερβία έλεγε πώς ένας στους χίλιους ασθενείς μπορούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.
Όταν ξεκίνησαν να έρθουν από το Βελιγράδι, ο πατέρας, η μάνα και ο γιός, για πολύ ώρα μάλωναν μέσα στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς πού η μάνα του νεαρού διατήρησε την ψυχραιμία της.
Εκείνον τον καιρό, ο γιός τους είκοσι τέσσερις ώρες κοιμόταν και είκοσι τέσσερις δεν μπορούσε να κοιμηθεί, επειδή το νευρικό του σύστημα είχε διαλυθεί εντελώς.
Με τη βοήθεια του Θεού έφτασαν στο μοναστήρι και ο γέροντας αμέσως μίλησε μαζί τους.
Στην αρχή, πατέρας και γιός, εξέφρασαν τα παράπονα πού είχε ο ένας από τον άλλο αλλά στη συνέχεια ηρέμησαν. Μετά ο γιός έμεινε μόνος με τον γέροντα.Ο πάτερ Θαδδαίος μίλησε μαζί του με υπομονή και μεγάλη αγάπη και του διάβασε προσευχές για την υγεία. Χαρακτηριστικό ήταν πώς σ’ όλη την διάρκεια της προσευχής ο πάτερ Θαδδαίος χάιδευε το κεφάλι του νεαρού με τον ίδιο τρόπο πού η μάνα χαϊδεύει το παιδί της.
Μετά από αυτό μπήκαν στο αυτοκίνητο. Ο νεαρός αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στο Βελιγράδι. Η μητέρα του αμέσως διαισθάνθηκε πώς κάτι καλό συνέβαινε με τον γιό της επειδή ο γιός της πριν δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου.
Από τότε πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια. Ο πρώην ναρκομανής παντρεύτηκε και έχει δύο παιδιά. Ποτέ δεν ξαναγύρισε στην κακή συνήθεια των ναρκωτικών.
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑΔΔΑΙΟΥ ΒΙΤΟΒΝΙΤΣΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣΚΥΨΕΛΗ
 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/02/blog-post_21.html
http://www.hristospanagia.gr/?p=23862#more-23862 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου