ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ
ΧΑΙΡΕ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ(Κάνετε κλίκ στήν εἰκόνα γιά νά ὁδηγηθεῖτε στό ἱστολόγιο: ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 3

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Τό θαῦμα τοῦ Σικάγο: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν γιά νά δοῦν τό μῦρο πού ἀναβλύζει ἀπό τήν εἰκόνα τοῦ Ἁγίου Ἰωάννη τοῦ Προδρόμου

 


Με το θέμα της εκροής του ευώδους υγρού που εκρέει από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Homer Glen του Ιλινόις ασχολούνται εκτενώς τα αμερικανικά ΜΜΕ, σημειώνοντας πως χιλιάδες πιστοί φτάνουν μέχρι την εκκλησία για να δουν από κοντά την θαυματουργή εικόνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Chicago Tribune στην ηλεκτρονική της έκδοση «καθώς εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα αυτή την Κυριακή και το θαύμα της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού, χιλιάδες σ’ ολόκληρη της περιοχή του Σικάγου συγκεντρώνονται στην ενορία ενός προαστίου στα νοτιοδυτικά για να δουν αυτό που πιστεύουν πως είναι ένα διαφορετικό θαύμα. Από τον Ιούλιο, μικρές σταγόνες ευώδους ελαίου έχουν στάξει από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Ενορίτες πιστεύουν ότι το ευώδες υγρό έχει ιαματικές ιδιότητες και πως η καταβολή του είναι ευλογία από τον Θεό». «Δεν κάνουμε επίσημες δηλώσεις για αυτά τα θέματα», λέει ο επίσκοπος Δημήτριος της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής του Σικάγο Αφήνουμε τους πιστούς να πιστέψουν αν θέλουν… εάν αυτό τους φέρει πιο κοντά στο Θεό είναι θαυμάσιο. Εάν όχι, τότε όχι», συμπληρώνει. Το υγρό το οποίο οι πιστοί πιστεύουν ότι είναι μύρο, βγαίνει από το πρόσωπο και τα φτερά του Ιωάννη του Προδρόμου, έτσι όπως είναι φιλοτεχνημένος στην εικόνα, μαζεύεται κάθε εβδομάδα με ένα κομμάτι βαμβάκι και στη συνέχεια το θαυματουργό υγρό για πολλούς  τοποθετείται σε μικρές πλαστικές σακούλες και δίνεται στους πιστούς. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πάνω από 5000 τέτοια μικρά δείγματα. Οι αναφορές για τις θεραπευτικές ικανότητες του μύρου έχουν διαδοθεί από στόμα σε στόμα στο Σικάγο και τις γύρω περιοχές. Ένας πιστός ο οποίος πήρε ένα μικρό δείγμα από το μύρο, και είχε φραγμένη αρτηρία στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε στον γιατρό που τπο παρακολουθούσε. Υπάρχουν ακόμη αναφορές, όπως αναφέρει η Chicago Tribune  για θεραπεία πιστών που είχαν καρκίνο, μόλις ακούμπησαν το θαυματουργό αυτό υγρό που αναβλύζει από την εικόνα. 
 Το  θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα ο «Εθνικός Κήρυξ» από τον περασμένο Μάρτιο, παραθέτοντας σε συνέντευξη την προσωπική μαρτυρία και περιγραφή του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Σωτηρίου Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, ο  «Εθνικός Κήρυξ»   έγραφε στις 15 Μαρτίου 2016 πως «ένα ανεξήγητο φαινόμενο συμβαίνει από τις 19 Ιουλίου του 2015 στην κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Homer Glen του Ιλινόις, όπου η εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου εκρέει ένα υγρό το οποίο ευωδιάζει». Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Σωτήριο Δημητρίου, ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα από το έτος 1993, είπε ότι «η εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου εκρέει κάποιο είδος υγρού το οποίο έχει μία ωραία οσμή. Το αντιλήφθηκαν πρώτες δύο ενορίτισσες οι οποίες κάθονται συνήθως στα πρώτα στασίδια, η κ. Νίκη Μιχαλοπούλου και η κ. Μίκη Πράις. Επίσης, από τους πρώτους που το παρατήρησε ήταν και ο ιεροψάλτης κ. Νίκος Αγγελόπουλος».
 Ο π. Σωτήριος είπε ακόμα, πως «ήμουν ασθενής στο νοσοκομείο όταν ξεκίνησε αυτό το φαινόμενο και όταν βγήκα από το νοσοκομείο μου το είπαν αμέσως» και συμπλήρωσε «όταν πήγα να ασπαστώ την εικόνα παρατήρησα πράγματι ότι έτρεχε κάποιο υγρό, σταλαγματιές το οποίο ευωδίαζε, και δεν ήξερα τι είναι».

http://kapistrinews.blogspot.gr/2016/05/blog-post_16.html
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/05/blog-post_2.html

http://www.hristospanagia.gr/?p=53929#more-53929 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου